Oportunitat perduda. Carretera de cambrils.

Comunicat:

Fa pocs dies es va anunciar l'inici de la reforma integral de la carretera de Reus a Cambrils.

En aquesta reforma sembla que el CARRIL BICI QUE HAVIA DE CONNECTAR LA PLAÇA DEL SANTUARI AMB LA URBANITZACIÓ BLANCAFORT I EL TENNIS MONTEROLS, HAURÀ D'ESPERAR A FER-SE (SI ES FA MES ENDAVANT.

Una vegada més la BICICLETA és a la cua de les prioritats dels governants. Quan es va plantejar el projecte de remodelació de la carretera, diferents entitats preocupades sobretot per la mobilitat, vam presentar un seguit d'al·legacions demanant que el departament corresponent tingués el suficient coratge, per convertir aquesta carretera amb una carretera, com moltes de les que tenim a Europa; amb dos vials, les rotondes que facin falta, però sobretot amb una vorera, enllumenat, arbrat i carril bici en tota la seva extensió, és a dir de Reus a Cambrils.

La resposta ja es pot veure. NO ES POT ARRIBAR DE MOMENT NI FINS A LA URBANITZACIÓ BLANCAFORT I EL TENNIS MONTEROLS. QUINA VERGONYA!!! DE NOU UNA OPORTUNITAT PERDUDA. !!

Fa uns mesos l'Ajuntament va tirar endavant un carril bici entre el Santuari de Misericòrdia i la rotonda de la variant, que sense la continuació que ja han descartat, no serveix de res, ans al contrari és un autèntic perill perquè no està resolta la seva entrada i sortida i et "tira" directament als cotxes que circulen per la carretera. Facilitar l'accés a peu en bicicleta a la URBANITZACIÓ BLANCAFORT i al TENNIS MONTEROLS seria una bona proposta per reduir el volum de trànsit d'aquest tram.

Sembla, segons les informacions que disposem, que el problema per la realització completa del carril bici és pressupostari, problema que per la realització de la resta del projecte no existeix. Curiós. Des de Bicicamp, no estem només preocupats per aquesta nova discriminació negativa de la bicicleta, sinó indignats per la manca de sensibilitat de les nostres administracions vers una política de mobilitat al territori que tingui a veure més amb les persones i l'entorn, que no amb altres interessos. La demarcació de Tarragona estem a la cua en infraestructura ciclista i de projectes previstos a tot Catalunya, no disposem de cap mena de xarxa útil de transport públic i en ple segle XXI continuem construint infraestructures noucentistes.Des de Bicicamp, instarem a l'Ajuntament de Reus, a través de la comissió especial del Pla Director de la bicicleta, a portar a terme totes les gestions necessàries, perquè quan es comenci el projecte, també estigui dins el mateix, el carril bici que estava plantejat fins a la urbanització Blancafort i el Club de tennis Monterols. 


Ho posarem també en coneixement de la Mesa de la Bicicleta del Parlament de Catalunya. També demanem que les Associacions i Entitats afectades i els usuaris en general de la bicicleta que se'n faci ressò i denunciïn el greuge comparatiu, que una vegada mes, s'està fent. I si cal, ens plantejarem les accions reivindicatives que facin falta, donat que les gestions per la via normativa en forma d'al·legacions i altres qüestions formals no tenen cap efecte.

Reus, 7/10/2016

> Coordinadora Bicicamp
> www.infobicicamp.org