#Volem un compromís.

Bicicamp convoca aquest divendres 6 de març una reunió interna amb totes les formacions politiques que han confirmat que es presenten a les eleccions municipals amb l’objectiu d’aconseguir que la millora de la seguretat en la circulació de bicicletes a la ciutat sigui un punt important en la seva proposta de gestió de la ciutat.

Primer  pas cap al  compromís: La assistència a la reunió de treball.

Fins al moment han confirmat la seva assistència,

-          De nou Reus, la CUP, ICV, EUiA, Ara Reus, ERC, PSC, MES-Reus i CiU

No han confirmat, ni declinat ni disculpat la seva assistència, és a dir encara  no han contestat res
-          PP, Ciutadans.

Estigueu atents,  els propers passos són: 

  • Divendres publicarem un resum del resultat de la trobada.  
  • El mes d’abril us convocarem a la sessió participativa. 
  • El mes de maig revisarem els programes electorals i en farem una diagnosi.
Que hem fet fins ara: 

Aquest últim trimestre de l’any hem estat realitzant una diagnosi de la ciutat a partir dels aparcaments,  carrils bici i itineraris segurs de la ciutat. L’objectiu és actualitzar la informació i documents de treball que ja existeixen per a la incorporació de la bicicleta en la circulació de la ciutat.

La reunió amb partitis polítics forma part d’un procés de diagnosi de la ciutat des de la perspectiva de la bicicleta que culminarà en una sessió participativa ciutadana el mes d’abril. La nostra pregunta és:  Estem preparats per acollir la bicicleta i els seus reptes?

Des de la nostra visió la bicicleta és un bon instrument amb el qual redibuixar la ciutat i poder aprofitar les oportunitats que presenta.

Reptes i oportunitats:

El sector de la bici a Europa ja ocupa a més de 700.000 persones, els beneficis en salut i ambientals ja figuren en els comptes d’altres països permeten remunerar els trasllats en bici per motius laborals com a França i a Bèlgica. Totes les dades dels observatoris internacionals, europeus i espanyols indiquen que quanta més presencia de bicicletes menys accidentalitat. Ahir mateix es feia públic un estudi que revelava els perjudicis de la contaminació atmosfèrica en la salut dels infants . 

A Espanya es calcula que els  viatges cicloturistes ja suposen un ingrés de 1.600 milions d’Euros l’any  (lluny encara dels 11.300 d’Alemania). Tot aquest fluxe econòmic pot arribar a la ciutat a través de la ruta Eurovelo per on circulen els cicloturistes europeus.  

La ruta número de 8 l’eix mediterrani  passa per Reus, esta en les nostres mans  decidir si els convidem a venir o els convidem a passar de llarg.

#volemuncompromís:

Volem un compromís. La incorporació en el programa electoral com a mínim de la redacció i execució d’un pla director de la bicicleta a la ciutat la propera legislatura. 

Volem un compromís.   Volem un Pla director que cal redactar de forma participada i executar dins la propera legislatura.

Volem un compromís. Volem una execució d’accions que generi una xarxa d’infrastructures i serveis que tingui sentit, que millori l’espai de la ciutat per a les bicicletes i ens permeti circular amb seguretat.

Des de Bicicamp revisarem i farem un seguiment del compromís de cada formació en el desenvolupament d’aquest pla director, com a eina essencial per al desenvolupament de la seguretat en la circulació de bicicletes a la ciutat, i mantindrem informades a totes les persones usuàries de la bicicleta, per a que puguin tenir aquest punt en compte com a element a l'hora d'escollir l'equip que en un futur ha de gestionar la nostra ciutat. Coordinadora Bicicamp.

seguiu-nos a @bicicamp i participeu a través de  #volemuncompromís