Reprenem l'activitat tras el parèntesi d'estiu.

Acabat l'estiu, comença un nou curs i Bicicamp es posa en marxa de nou.
Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema 'Fem el carrer més nostre', la Setmana del 2014 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

Des de Bicicamp i coincidint, precisament, amb la setmana de la mobilitat sostenible, reprenem el projecte de “L'escola pedala”, edició 2014-2015, projecte desenvolupat gràcies al finançament de la Fundació Reddis, i que ja vam portar a terme durant el curs 2013- 2014.


 Aquest any iniciem tot un seguit d'activitats i tallers amb l'escola “Els Ganxets” i al llarg de tot el curs passarem per 5 escoles més, Escola Arce, Col·legi Maria Rosa Molas, Escola Puigcerver, Escola Maria Cortina i Escola Joan Rebull.
L'objectiu d'aquest projecte es fer reflexionar als alumnes sobre l’ús de la bicicleta a la nostra ciutat,  tocant àmbits tan diversos com, la salut, el medi ambient, l’esport, la seguretat o la vialitat, amb activitats adaptades als nivells educatius d'infantil, i els cicles mitjà i superior de primària.

A banda de “L'escola pedala”, continuem treballant en d'altres projectes i col·laborant en diferents iniciatives, per fer que la bicicleta sigui un mitjà de transport habitual, sostenible i segur a la nostra ciutat i voltants. Ben aviat us ho explicarem.