"L'escola pedala" continua a bon ritme!


Ja hem arribat a l' equador amb les activitats de L' Escola Pedala!! han estat 3 les escoles, que aquest primer trimestre, s' han beneficiat de les activitats del projecte de l'Escola Pedala; projecte que es desenvolupa gràcies al finançament de la Fundació Reddis.

 Les escoles que hem visitat han estat l' escola Mogwly, La Vitxeta i Alberich i Casas, i les activitats van dirigides als grups de P5 , 3er i 6è de primària.

Els grups de P5 han gaudit de la lectura dramatitzada del conte "Un Petit Conte de Bicicletes" escrit per Marta Bonet i editat per Bicicamp; després de la representació del conte, els més petits han realitzat un gran mural on han plasmat la ciutat plena de bicicletes que desitjarien.
 
Els alumnes de tercer han après que hi ha moltes més bicicletes més enllà de les mountain bike, les de ciclisme o les de passeig. Ara ja coneixen també les diferents parts de la bicicleta i les  funcions principals. Després al pati de l' escola, s'ha posat en pràctica tot allò que han après, i han participat en diverses activitats per potenciar l'habilitat dalt de la bicicleta com és la cursa de lentitud, el circuit d' habilitats i el joc de cintes.

Finalment el grup de 6è, ha treballat diferents conceptes ambientals, on coneixen el que és la petjada ecològica, la contaminació ambiental i han comparat diversos mitjans de transport: la bicicleta, a peu, en transport públic i en cotxe; S'ha valorat el temps, la contaminació i els diners per a cadascun d'ells.Una vegada treballats els conceptes a l'aula, toca agafar la bicicleta! S'ha realitzat una sortida formativa, adequada a les condicions d'ubicació de cada centre, i s'ha arribat fins a la biblioteca, on els alumnes posen en comú les dificultats de sortir en bicicleta per Reus, i han fet diverses propostes per a millorar la circulació i també parlem dels beneficis que aquest mitjà de transport ens aporta.

L'experiència de l'Escola Pedala està sent molt positiva i els infants viuen l'experiència d'anar en  bicicleta com una activitat molt motivadora!!!