Ganes de Bici ¡!


Demà a les 9.30 donarem el toc de sortida de la Pedalada Popular. És el tercer any que organitzem aquesta trobada de persones que ens agrada gaudir de la bicicleta, alguns per sortir a passejar, d’altres que l’han descobert per anar a treballar, altres que els hi agrada fer kilòmetres i kilòmetres. Demà, sortirem junts, per compartir els carrers i camins de la ciutat. Però la veritable pedalada comença molt abans ..
.... quan vas camí cap al lloc de trobada i  et trobes  un grup d’amics en bici que ve per un carrer, un família que anima al més petit a pedalar amb força per arribar a l’hora. Dos ciclistes que s’esperen per creuar, un timbre que sona, i és algú que ens reconeix amb els petos de Bicicamp i que ens avisa perquè l’esperem. També va a la bicicletada. 


I t’adones que a Reus hi ha alguna cosa diferent, i és que enmig del silenci de la ciutat d’un diumenge al matí, enmig dels carrers sense cotxes d’un diumenge qualsevol, els carrers de Reus s’omplen de Bicis, i de tant en tant se sent un timbre que avisa que la pedalada està a punt de començar. 


A  la tornada, la mateixa imatge. Bicicletes que s’escampen cap a totes direccions algunes van directament a casa, d’altres s’esperen amuntegades al costat de la terrassa d’algun bar. 

Ens agrada veure la ciutat plena de bicis. Els qui l’utilitzem cada dia, sabem que  cada cop som més els que ens movem en bici. Bicis plegables, de passeig, fixis, retros....,  alguns passegen, d’altres van a treballar, altres hi fan encàrrecs, i de ben segur que si aquesta ciutat fos més amable amb les bicicletes moltes altres persones s’afegirien a gaudir-ne i Reus podria  gaudir de la tranquil•litat, el silenci i la calma que les bicicletes aporten al neguit del tràfec de les ciutats. 


Per això desitgem que cadascú dels qui  veniu a la Pedalada no l’acabeu al migdia de diumenge, que cadascú que veniu a la pedalada no deseu gaire la bicicleta, perquè volem que torneu a casa amb  GANES DE BICI !!