Tardor: temps de... senyalsAquesta tardor, els bolets encara no han fet gaire acte de presència, però el que si han sortit a nombroses carreteres del territori és el senyal eternament reclamat per entitats ciclistes i usuaris de la bicicleta, que recorda als conductors dels vehicles motoritzat l’obligació de respectar el 1,5 amb els cicistes.

Foto: Carles Vilella
  
Aquesta iniciativa ha estat promoguda pel grup de treball “Carreteres Compartides” format per la Federació Catalana de Ciclisme, diverses entitats de persones usuàries de la bicicleta com Mou-te en bici, juntament amb l’ens públic responsable de carreteres a iniciativa de la ECA Bureau Veritas. Aquest grup de treball va iniciar la seva tasca fa uns dos anys, i es va fer un pla pilot a les comarques gironines, on es van implantar aquesta senyalització vertical.
Dos anys després, aquesta senyalització arriba a les nostres comarques, i ha estat molt benvinguda per tots els usuaris de la bicicleta, ja que malauradament les notícies d’atropellaments de ciclistes son massa habituals, i pensem fermament que aquest tipus de senyalització reduirà la sinistralitat ja que recorda als conductors, en primer lloc que es poden trobar ciclistes en el seu recorregut i en segon, que han de respectar la distància de seguretat amb els ciclistes.
Pensem que és un gran pas pel llarg camí per la convivència amb els altres medis de transport, i per a la sensibilització de la població, i esperem que es segueixi treballant per aconseguir reduir  la sinistralitat i augmentar la seguretat en els desplaçaments en bicicleta.