De Reus a la Canonja. On és el camí?!


El nou curs 2012-2013 no podia començar millor per la sortida de Bicicamp. El 16 de Setembre més de 30 persones ens hem trobat a Mas Iglesias per engegar la ruta cap a la població veïna de la Canonja. La sortida incorpora, a més, nous objectius.

Més enllà de gaudir de la calma del paisatge, de la companyia i de la “velocitat” de la Bicicleta, la sortida mensual de Bicicamp ens servirà també per fer una valoració de l’estat dels camins i de la seva senyalització.
 Els camins del Camp són les vies que ens permeten gaudir d’indrets i paisatges del nostre entorn als que només podem arribar a peu o en bicicleta. Són les vies que, de manera tranquil•la, ens permeten visitar les poblacions veïnes.En aquests 24 km de recorregut hem constatat la desaparició d’alguns punts de senyalització que dificulten l’orientació i poden portar a algun ciclista o excursionista a perdre’s en altres direccions. Si més no, nosaltres coneixíem el camí.

El camí de Constantí. En teoria comença al Barri San Josep. Abans hi havia un senyal que ens l’indicava, el camí saltava a l’altre costat de la carretera de Tarragona després de traspassar el polígon del Tecnoparc. Però entre carrers i carreteres, han desaparegut tots els cartells i el camí es fa difícil de trobar. Quan finalment el trobes, darrera la fàbrica de cafè, tampoc hi ha cap mena de senyalització.
Continuem cap a la Riera de la Quadra. Bé, intuïm que és la riera, perquè aquí també han desaparegut els senyals . De fet fins passat el polígon no n’hi ha rastre de cap, ni al Camí de la Boella ni al Camí de la Creu.

Però hem superat els inconvenients i finalment hem arribat a la Canonja. Ha compartit l’esmorzar amb nosaltres el Regidor de l’Àrea de Cultura, Noves tecnologies, Festes i Comunicació social, en Francesc Roca, que ens ha comentat que la propera vegada que passem per la Canonja els avisem i ens ensenyaran indrets interessants. També s’ha posat a la nostra disposició per comentar tot el que tingui a veure amb la mobilitat en bicicleta a La Canonja

 Consulteu aquí el track de la sortidaUna mitjanera talla el pas pel GR_92 a l’autovia de Bellissens.

Hem tornat per Vila-seca, els camins sortint de la Canonja estaven tots senyalitzats, però a l’arribar a l’autovia de Bellissens, ens hem trobat amb una mitjanera !! Ens hem quedat estorats. Aquest camí és un tram de la ruta Europa E10 que al seu pas per Catalunya s’anomena GR_92.Un gran recorregut Europeu que connecta el Bàltic amb Gibraltar, i una mitjanera a Bellissens no ens el deix continuar!! Bé, nosaltres hem retornat cap al polígon per poder connectar de nou cap a Vila-seca.

Fins al polígon Alba tampoc hi ha cap senyal. Hem d’arribar fins a les parcel•les Casas per retrobar de nou els senyals. Pel camí hem pogut contemplar el magnífic i monumental Pi de Bofarull.

(font: http://fotografiapanoramicavirtual.blogspot.com/2012/02/gegants-ben-arrelats-arbres-monumentals.html


Amb aquestes consideracions que hem exposat aquí, hem fet  arribar una carta als Regidors responsables de Medi Ambient de cada poble, a fi de que tinguin a bé corregir aquestes anomalies i es pugui tenir una informació acurada en el moment de circular en bicicleta per aquests itineraris que ens permeten arribar i conèixer els pobles del nostre entorn.


Bé doncs, us esperem a la propera sortida, el dia 21 d’octubre anirem fins al parc del Pinaret de Cambrils. Us hi apunteu

ÀNIMS I A PEDALAR.
BICICAMP