"Pedalar i Contemplar, una volta en BTT per les muntanyes de Prades.


El dia 17 d'octubre es va presentar a Reus, el número 244 de la revista Vértex, publicada per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, que està dedicat a les Muntanyes del Montsant, Prades i Mestral, i entre els diversos articles podeu trobar una ruta amb BTT elaborada per Pep Ulldemolins, membre de BiciCamp.
"Pedalar i Contemplar, una volta en BTT per les muntanyes de Prades. Hi ha rutes en BTT que prioritzen la segregació d'adrenalina abans que el gaudi de l'entorn natural i cultural per on passem. No és el cas de la que es descriu en aquest article: una volta d'una envergadura gens menyspreable, però que permetrà aixecar el cap sense por d'estimbar-se al primer revolt".

La volta que se'ns proposa ressegueix el perímetre de les muntanyes de Prades. La primera etapa recorre les seves parts SE a NW des d'Alcover, Montblanc, l'Espluga, Poblet i Prades. En la segona etapa s'acaba de fer la volta enlairant-se per les serres S del massís, obtenint una vista d'ocell de les comarques tarragonines més litorals, passant per Siurana, Arbolí, la Mussara i Montral, entre altre indrets

L'article pretén fomentar la pràctica de la bicicleta de muntanya acompanyat de l'esperit viatger que trobem en el cicloturisme, és a dir, passar per poblacions i llocs d'interès, aprendre'n alguna cosa de la seva cultura, però sempre fer servir camins i/o corriols per arribar a lloc.