Fins a Paretdelgada

Diumenge, amb un dia fred però gaudint del magnific sol, ens vam arribar a Paretdelgada.
Paret delgada és una vil·la romana situada al terme de la Selva del Camp, a 4 km dels poble,  a l'antic camí de Vilallonga.  I si ens hi fixem bé encara podem trobar restes de cisternes a la vora de la riera de la Selva i vestigis dels murs romans que van ser utilitzats per fer marges.
 


Per arribar-hi des de Reus, recorrem camins envoltats d'avellaners.  Ara estan tots pelats, només els cordons que pengen ens assenyalen que aquest bosc de branques és viu, i que ben aviat tornaran a brotar omplir-se  de fulles verdes. Un mar de branques que es prepara per tornar-nos a oferir  avellanes, que bones !!Un camí que també es ple de masos, de veïns que gaudexien d'aquest entorn  que es genera al voltant de grans espais urbans, i que configuren un paisatge i una manera de viure particular a cavall entre la vida agrària i urbana.El camí travessa el Burgar, un llogaret que va ser incorporat a Reus el 1844. Els masos d'aquesta zona són els vestigis d'aques petit nucli de població.  El Mas del Burgar, lloc central del terme que es pot veure des del Camí del Burgar, té adossada una capella dedicada a la Mare de Déu de l'Esperança. Un gran pi prop del Mas del Burgar va originar el nom del barranc del Pi del Burgar (o simplement barranc del Burgar), el qual en alguns llocs és un camí i en d'altres apareix més ferotge. A la vora s'hi troben ara nombroses masies, entre elles el Mas de les Tres Eres, el Mas d'Ollé, el Mas Botanch i el mateix Mas del Burgar. El barranc recull les aigües del terme quan plou i les condueix en direcció a Vilaseca


El camí és planer apte per a totes els públics. La sortida es converteix en un amable passeig. El diumenge tots els qui hi vam participar vam gaudir d'una sortida fantàstica.

Us esperem a la sortida del Febrer !!