BiciCamp DENUNCIA la prohibició de circulació en bicicleta per múltiples carrers del centre de Reus

A tots els ciutadans i ciutadanes,

Els usuaris de la bicicleta volem aconseguir que l’ús de la bicicleta arribi al seu màxim desenvolupament, afavorint d’aquesta manera la mobilitat sostenible i el benestar de la població.

A inicis del 2010 BiciCamp naixia amb la presentació a la ciutadania d’un manifest que començava amb aquest mateix primer paràgraf. Ho feia com a reacció a l’aparició de senyals de prohibició per circular en bicicleta per tres vies de la ciutat de Reus: carrer de Llovera, Monterols i part del passeig de Prim. La longitud de les vies no era molt destacada però sí la visualització d’una política de mobilitat restrictiva per la bicicleta.

BiciCamp ha col•laborat i participat amb l’Ajuntament de Reus al llarg d’un any en la millora de la mobilitat sostenible i segura a la ciutat pels usuaris de la bicicleta però també pels vianants i els usuaris dels vehicles a motor.

BiciCamp realitza desinteressadament el gruix de les activitats a Reus de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2011, tot i que l’actual equip de govern manifesta públicament el seu desinterès a les demandes de l’entitat per mantenir les condicions de mobilitat segura per les bicicletes en els carrers del centre de la ciutat.

BiciCamp DENUNCIA que durant els darrers dies s’han instal•lats nous senyals de prohibició a la circulació de bicicletes a totes les vies que porten a la plaça del Mercadal. BiciCamp no ha participat ni ha estat informada d’aquest canvis dràstics en la mobilitat amb bicicleta en el centre de la ciutat.

BiciCamp NO ENTÈN les raons que fan que vehicles de dues o més rodes motoritzats puguin accedir a la plaça del Mercadal i només sigui la bicicleta el vehicle que no pot circular per les vies que menen a aquesta. El nucli central de la ciutat de Reus ara no és accessible per aquesta opció de mobilitat que no genera contaminació atmosfèrica ni acústica.

BiciCamp DEMANA explicacions a l’alcalde per aquesta discriminació njustificada a aquesta opció de mobilitat i EXIGEIX poder circular amb bicicleta per totes les vies per on ho poden fer altres vehicles i també per aquelles vies per on no poden circular els vehicles motoritzats però que per les seves característiques no suposen perill pel vianant el pas de les bicicletes.

BiciCamp SOL•LICITA a tots els grups municipals de l’ajuntament de Reus que emparin els usuaris de la bicicleta i demanin explicacions a l’equip de govern.

BiciCamp CONVOCA als ciutadans i ciutadanes usuaris de la bicicleta a una acció reivindicativa a realitzar un cop hagi finalitzat la Pedalada contra el Canvi Climàtic de diumenge 2 d’octubre. Les entitats, associacions ciutadanes i particulars que ens adherim a aquest manifest compartim el convenciment que la mobilitat en bicicleta ha de ser habitual en la nostra ciutat i en el nostre territori i que cal promocionar el seu ús.

Reus, 30 de setembre de 2011